İnstagram Takipçi Satın Al

2019 – Bekçi Olmak İçin Yaş Sınırı Kaçtır ?

01.03.2019
A+
A-
2019 – Bekçi Olmak İçin Yaş Sınırı Kaçtır ?

2019 – Bekçi Olmak İçin Yaş Sınırı Kaçtır ?

2019 yılında işe alınacak olan bekçiler için, başvuru şartları ve maaşları belirlendi. Bekçi adaylarının belirtilen yaş aralığında olması ve fiziksel yeterlilik göstermeleri gereklidir. Bekçi olmak için yaş sınırı 31 olarak belirlenmiştir. Peki bekçi olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Bekçi Başvuruları İçin Gereklilikler

Yaş şartı 18 ila 31 yaş olarak belirlenmiştir. Eğitim durumları baz alınarak atanan bekçiler, mezuniyet durumlarına, askerlik durumlarına ve medeni hallerine göre değerlendirilmektedirler.

Başvuru yapacak olan adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları ve 31 yaşını geçmemiş olmaları gereklidir. Şayet 18 yaş sonrası kimliklerinde yaş değiştirmesi yapmış olan adaylar var ise, önceki yaşları baz alınarak başvuruları değerlendirilmektedir.

Bekçi adaylarının yazılı sınav dışında, mülakatları ve fiziksel yeterlilik testleri yapılmaktadır. Ancak öncelikle boy ve kilo oranlarının uygunluk göstermesi gereklidir. 2019 yılı bekçilik başvuru için gerekli şartlar arasında; boylarının en az 167 cm olmaları gereklidir. Aynı şekilde kilolarının da orantılı olması gerekli görülmektedir.

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Adaylık Gereklilikleri

İkamet şartı, bekçilik için gerekli unsurlar arasında yer alır. Bekçi adayının başvuru yapacağı şehir veya bölgede, minimum 1 sene ikamet etmiş olması gereklidir. Bekçilik başvurusu yapacak olan erkek adayların, askerlik vazifelerini yerine getirmiş olmaları gereklidir.

2019 – Bekçi Olmak İçin Yaş Sınırı Kaçtır

Bekçi adaylarının en az lise veya dengi okullardan mezun olmaları gereklidir. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren bekçilik adaylığı başvuru şartları, sicil esaslarına ve kanunda belirtilen yükümlülüklere göre sağlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli olan başvuru şartları, yurt dışında ikamet etmiş ancak son 1 yıldır Türkiye’de ikamet eden vatandaşlar için de geçerlidir.

Bekçilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bekçi adaylarının başvuru belgeleri ile bulundukları bölgelerden ilgili birimlere başvuru yapmaları gereklidir. Adayla öncelikle yazılı sınava girerek, 100 puan üzerinden en az 50 ve üzeri başarı göstermeleri gereklidir. Genel kültür bilgilerinin yanı sıra hayat bilgisi, Türkçe ve matematik, fen ve sosyal bilgiler gibi sorularla oluşturulan sınavdan başarılı olan adaylar, sözlü mülakata alınmaktadırlar.

Mülakat ve fiziksel yeterliliklerde en az 60 puan alan adaylar bekçi olabilirler.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.