İnstagram Takipçi Satın Al

2019 – Bordo Bereli Maaşları Ne Kadar?

2019 – Bordo Bereli Maaşları Ne Kadar?

2019 – Bordo Bereli Maaşları Ne Kadar? 2018 Bordo Bereli Maaşları Ne Kadar?

2019 yılı bordo bereli maaşları, askeri personellerin rütbelerine göre belirlenmektedir. Terörle mücadele kapsamında görev alan kadrolu askerler, genellikle Doğu illerinde askerliklerini sürdürmektedirler. Askeri birlikler içerisinde en üst kıdem olarak nitelendirilen ve özel eğitimlerle donanım kazandırılan bordo bereliler, derecelerine göre maaş almaktadırlar.

Bordo Bereli Maaşları 2019

Özel Kuvvetler astsubay alımı ile göreve başlayan bordo bereliler, 9 aylık eğitim süreci sonrasında başarılarına göre rütbe alırlar. Askerlik sürelerine göre derecelendirilen bordo bereliler, 2019 yılında 4.500 TL ile 7.500 TL arasında değişen oranlarda maaş almaktadırlar.

Operasyonlar ve görev alınan etkinliklere göre ekstra maaş olanakları sunulur. tazminatlar, ikramiyeler ve kıdemlerine göre belirlenen bordo bereli maaşları, görev sürelerine ve aktif katılım sağlanan operasyonlara göre belirlenmektedir. Görev etkilerine ve ikramiyelere bağlı olarak 10 bin TL veya üzerinde maaşlar alınabilmektedir.

Bordo Bereli Maaşları Ne KadarBordo Bereli Maaşları 2018

2018 yılında verilen bordo bereli maaşları yine askerlerin derecelerine, görev sürelerine ve görev kapsamlarına bağlı olarak belirlenmiştir. Bir önceki yılda verilen bordo bereli maaşları; 3.800 TL ile 5.000 TL arasında değişiklik göstermekle birlikte özel görevler ve özel operasyonlara göre ekstra maaş kazanımı sağlamıştır.

Görev etkilerine, ikramiyelerine ve operasyon başarılarına göre ortalama 7.500 TL veya üzerinde maaşlar verilmiştir. Bordo berelilerin standart maaşlarının yanı sıra rütbeleri, askerlik süreleri ve operasyon başarılarına bağlı olarak yüksek kazanımlar sağlanabilir. Dolayısıyla sınırlama yapmak çok olağan değildir.

Bordo Bereli Maaşlarını Artıran Faktörler

Askerliğin her biriminde olduğu gibi rütbe, bordo berelilerin maaşlarını doğrudan etkileyen faktörler arasındadır. Rütbe arttıkça, maaş kazanımı da artar. Görev sürdürülen bölge, maaşları olumlu etkileyen unsurlar arasındadır. Hem yurt içinde hem de yurt dışından operasyonlara, görevlere katılan bordo bereliler, etkinliklerine göre maaş artısı elde edebilirler.

Terörle mücadelenin en önemli faktörü olan bordo bereliler, başarılarıyla hem rütbelerini hem maaşlarını artırırlar. Ayrıca tamamlanan operasyonlara göre tazminat ödemeleri alınmaktadır. Bordo bereli tazminatları manevi, psikolojik, fiziksel unsurları barındırdığı gibi sosyal yaşam unsurlarından, görevlerin zorluklarına dek pek çok detay içermektedir. Dolayısıyla alınan tazminat ödemeleri, ikramiyeler, yüksek maaşlar, tüm sektörler- meslekler içinde en zoru olduğu için daha yüksek maaşların kazanılmasını hak ettirir.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 22 YORUM
  1. HicKimsee dedi ki:

    Valla isterse 10.000tl versinler herkesin yapacağı iş değil allah bütün askerlerimizin yardımcısı olsun…

  2. İlhan dedi ki:

    Tahminimden çok daha düşük maaş alımıyorlarmış. Bordo bereli olmak kolay değil, maaş olarak çok daha fazlasını hakediyorlar. Haketmeyenlerden alınıp bordo berelilere verilmeli.

    1. Ömer Çelik dedi ki:

      Bu iş öyle her işe benzemiyor. İsterse 20.000₺ maaş versinler kimse kusura bakmasın ama herkesin yapabileceği bir iş değil. Çok kutsal ve zor bir meslek. Aldıkları para son kuruşuna kadar helâli hoştur. Allah askerimize zeval vermesin.

  3. Can Bakım dedi ki:

    20.000tl verseler bile çoğu kişi eğitimin başında pes eder

  4. Cemalettin dedi ki:

    eğitimleri ve çalışma şartları göz önüne alınırsa bence bi 10.bin tl vardır

  5. Ali Can dedi ki:

    tasidiklari alet edavattan dolayi diger butun askeri birliklerin yanlarinda zabita gibi kaldiklari ozel kuvvet.

  6. Salih Oltuk dedi ki:

    Aldıkları maaşın kat be kat fazlasını hak ediyorlar. Yıllarca süren eğitimler,operasyonlar… Normal bir insanın dayanabileceği şeyler değil.

  7. Ufuk dedi ki:

    Zorlu operasyonlar ve zorlayan hava şartlarında bile vatanımızı korumak için bir an bile düşünmüyorlar. Yaptıkları görevden dolayı paha biçilemez bir saygı duyuluyor toplum tarafından.

  8. yuteka dedi ki:

    Bu eğitimlere dayanmak gerçekten sağlam psikoloji ve sağlam irade gerektirir. Parası da elbette emeğinin karşılığı kadar olmalı.

  9. Abdullah Öter dedi ki:

    Askerlerimiz için az bile gerçektende herkesin başarabileceği bir iş değil.

  10. Ali Öztürk dedi ki:

    Toplumumuzda en çok saygı duyulan mesleklerden birisi ve bir çok türk gencinin çocukluk hayalidir. Umarım bir gün hak eden herkes bu mertebeye ulaşabilir.

  11. Uğur Aktaş dedi ki:

    Aldıkları parayı sonuna kadar hak ediyorlar. Ama eğitimlerine, çalışma saatlerine ve canlarını ortaya sermelerine karşılık bu maaşlar az gibi. Allah hepsine güle güle harcamayı nasip etsin.

  12. Deniz Kaya dedi ki:

    Allah yardımcıları olsun, ne kadar alırlarsa alsınlar haklarıdır. En zor görevdir…

  13. ilker durmuş dedi ki:

    herkes bu görevi herkes yapamaz aslında düşük bile alıyorlar onların hakkı 30.000 civarı yaptıkları göreve bakılırsa o bile az da neyse

  14. Furkan Dikyol dedi ki:

    Adamlar bizim için ölümü riske alıyor Allah yardım etsin. Her yiğidin harcı değil herkez bu işi yapamaz onun eğitimleri filan çok zor

  15. Umut dedi ki:

    Bordo bereli olacağımdan değilde acaba bu vatan uğrunua savaşan insanların hakkını iyi veriyorlar mı diye baktım ve okudum yazıyı ve cidden açıklayıcı ve net bir yazı olmuş aklımdaki soruların cevabını buldum sizlere çok teşekkür ederim kolay gelsin

  16. Can dedi ki:

    Cidden bordo berelilerin ne kadar aldığını çok merak ediyordum ve yine Sizler sayesinde çok detaylı ve açıklayıcı bir yazı yazdığınız için Bu bilgiye sahip oldum Bu bilgi öğrenmek için fazla aramama gerek olmuyor direkt size geliyorum zaten

  17. Mehmet Karasoy dedi ki:

    Bu tarz askeri bilgiler için ugradigim ilk site sizsiniz basarilarinizin devamını dilerim cidden yararlı yazılar paylaşıyorsunuz

  18. Süleyman Morgül dedi ki:

    Vatan için can vericek insanlar parayla biçilecek değerleri bile yok ne kadar alsalar haklarıdır keşke dahada fazla alabilseler…

  19. Yusuf Şafak dedi ki:

    Eğer gerçekten işini hakkıyla yapan varsa aldıkları maaş helal olsun. Ayrıca bu işi de kolay sanmayın, öyle herkesin yapabileceği bir iş değil.

  20. Yusuf ŞAKAR dedi ki:

    3.800 TL – 5.000 TL alması imkansız çok daha fazla alıyordur zaten yeni göreve gelmiş bekçi bile 4.000 TL alıyor

  21. emravsr dedi ki:

    Maaşlarını sonuna kadar hakeden bir birim bence. Herkesin bu görevi hakkıyla yapması gerçekten zor. Allah yollarını açık etsin.