İnstagram Takipçi Satın Al

2019 – PÖH Maaşları

2019 – PÖH Maaşları

Günümüz yaşam şartlarında bir mesleği yapmaya karar verme aşamasındaki en büyük kriterlerden biri de mesleğin maaşı oluyor. Yaşam standartlarının çok artması ile birlikte kişiler bir meslek edinirken rahat yaşayabilecekleri bir maaş alıp alamayacaklarını düşünüyorlar. Yapılan mesleğin zorluğu ve gereksinimleri arttıkça mesleğin getireceği maaşta aynı şekilde yükseliyor. Özellikle terör bölgelerinde çalışmalarını sürdüren polis özel harekât (PÖH) birimi kişilerden büyük gereksinimler beklemekte.

Polis özel harekât (PÖH) birimi Emniyet Genel Müdürlüğünün etkisi ve niteliği en yüksek, silah kullanım becerisi en fazla olan birimidir. Görev alanları terörle mücadele olan PÖH, özel harekâtlarda gerçekleştirdikleri müdahaleler ile ülke için kilit konumundadır. PÖH biriminin amacı terör örgütlerinin bulunduğu alanlarda silahlı eylemleri engellemek ve halkın can güvenliğini garantilemektir. Aynı zamanda rehin alınan kişileri kurtarmak, yüksek tehdit altındaki devlet büyüklerinin güvenliğini sağlamak, terör eylemlerini engellemek ve faallerini etkisiz hale getirmek bu birimin görevleri arasındadır.

Bu kadar geniş bir görev kapsamı olan PÖH biriminin maaşları tabii ki diğer birimlere göre daha fazla oluyor. Bundaki en büyük etken tehlike seviyesinin diğer görev birimlerine göre çok daha fazla olmasıdır. 2019 PÖH maaşları ne kadar olarak belirlenmekte?

2019 – PÖH Maaşları

PÖH Maaşları

 

PÖH biriminin üyeleri her ilde görev alabildikleri gibi genel olarak ülkenin doğu bölgesinde terör olaylarının sıkça yaşandığı alanlarda görev alırlar. Bu birimde görev yapanların maaşları, görev yaptıkları bölgeye, hizmet süresine, medeni hale göre farklılık gösterebilir.

2019 PÖH maaşıTUİK tarafından açıklanmış olan 20.30’luk enflasyon oranı baz alınarak zamlandı. Açıklanan enflasyon oranı baz alınarak oluşturulan PÖH maaşları 350 TL oranında bir artış gösterdi. 2019 yılı Aralık ayı 4823 TL maaş almakta olan PÖH mensupları Ocak 2019 ayı itibari ile 5155 TL maaş almaya başladı. Bu artışın miktarı 8/1 unvan derecesine ya da kademesine sahip kişiler için belirlenen miktar olarak gözükmektedir.

  • Ön lisans mezunu ayrıca 9/2 kadro derecesinde bulunanlar için 5.100 TL
  • Lise mezunu ayrıca 11/1 kadro derecesinde bulunanlar ise 5.000 TL maaş almaktadırlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.