İnstagram Takipçi Satın Al

2019 Polislik Sınavı Ne Zaman

15.04.2019
A+
A-
2019 Polislik Sınavı Ne Zaman

2019 Polislik Sınavı Ne Zaman?

Polis; bir devlet örgütünde çalışan görevlidir. Polisin görevi; kent içinde düzeni sağlamak ve huzurlu bir ortam yaratılmasını sağlamaktır. En temel görevi ise şehrin güvenliğinin temin edilmesinde aktif olarak rol oynamaktır. Polislik devlete bağlı çalıştığınız için size aynı zamanda memurluk sıfatı da yüklemektedir. Polis olmak demek yanı zamanda devleti temsil eden bir yüz olmak demek olduğu için mutlaka polislik şartlarını hem yasa anlamında hem de şekil anlamında sağlamanız gereklidir. Polis olmak için ya lise mezunu olmanız ya da POMEM okumanız gereklidir. KPSS ile de polislik sınavına hak kazanmanız mümkündür. Mutlaka herkesin polislik sınavına girmesi ve gerekli puanı alması gereklidir. 2019 polislik sınavı ne zaman sorusu özellikle polis olmak isteyen kişiler için önem taşımaktadır.

 

2019 polislik sınavı ne zaman

EGM tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 yılı için 35 bin kadar polisin mesleğe hazırlanmasına karar verildiği açıklandı. Açıklama ardından 2019 polislik sınavı ne zaman sorusu ile ilgili olarak da gerekli açıklamalar yapıldı. 15 Haziran 2019 itibari ile TYT yapılmasına karar verildi. Sonuçların açıklanma süresi ile ilgili de bilgi başvuracak adaylar ile paylaşıldı. 18 Temmuz 2019 günü adayların başvuruları ile ilgili sonuçlar açıklanmış olacak. Açıklamanın hemen ardından da şartları yerine getiren adaylar için PMYO yani Polis Meslek Yüksek Okulu’na alımlar başlamış olacak.

2019 yılında mezun olan kişilerden ilk etapta 2500 kadar kişinin polis kadrosuna katılması bekleniyor. Bu kişilerin 2019 polislik sınavı ne zaman sorusundan önce mutlaka karşılamaları gereken bazı gereklilikler var aksi halde sınava girmelerinin bir anlamı olmayacak.

Polis adaylarında aranan başvuru şartları;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak devlet kurumunda kolluk görevlerinde çalışmayı düşünen her birey için geçerli bir şarttır,
  • En az lise mezunu olmak,
  • Polislik için belirlenmiş olan taban puanın sınav sırasında elde edilmiş olması,
  • 26 yaşına girmemiş olmak,
  • Erkekler için 167 cm boy şartı,
  • Kadınlar için 162 boy şartı,
  • 18 ile 27 arasında beden kitle endeksinin karşılanıyor olması,
  • TYT puanının olması gibi detaylar halinde sıralanabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.