İnstagram Takipçi Satın Al

2019 POMEM Sözlü Mülakat Süreci

06.06.2019
A+
A-
2019 POMEM Sözlü Mülakat Süreci

Polislik yapmak suretiyle emniyet mensubu olmak isteyen kişiler, polis eğitim birimlerinde verilen eğitimleri tamamlamak zorundadır. PAEM, POMEM veya PMYO gibi kurumların, yeni adaylar için sunduğu koşulları taşıyan adaylar, belirlenen tarihlerde bu kurumların tarafından açılacak olan yeni alımlar için başvurularını gerçekleştirebilir. Bu kurumlar arasında yer alan POMEM’de ise burada verilen eğitimi tamamlayan kişiler, polis olarak görev yapmaya başlamaktadır. Bu noktada sorulabilecek olan 2019 POMEM eğitiminde hangi dersler var sorusuna cevap olarak; burada adaylar çeşitli başlıklara ayrılan farklı konularda, meslekleri gereğince ihtiyaç duyacakları hususlarda eğitimler almaktadır verilebilir.

2019 POMEM Dersleri

POMEM bünyesine katılmaya hak kazanan adayların, burada yer alacakları eğitimleri merak etmeleri oldukça doğaldır. Bu bağlamda, kuruma katılmaya hak kazanmış bir adayın, “2019 POMEM eğitiminde hangi dersler var” sorusunu sorması oldukça normal olacaktır. Çeşitli sürelerde değişen ve hukuk başta olmak üzere savunma taktikleri, durum eğitimi ve klavye kullanımı gibi konularda eğitim verilmektedir.

POMEM Öğrencilerinin Alacağı Hukuk Dersleri

POMEM bünyesinde eğitim gören kişiler eğitim içerisinde alacakları dersler saat bazında ve içerik bakımından şu şekilde olmaktadır; 47 saatlik “Temel Hukuk” dersleri almaktadır. Bu ders kapsamında adayların temel hukuk kuralları hakkında bilgi sahibi olması ve ülkemizde yer alan belli başlı kurumların nasıl işlediği konusunda bilgiler alması hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra 43 saatten oluşan “Polis Hukuku” dersi bulunmaktadır. Bu ders kapsamında ise adayların mezun olduklarında icra edecekleri meslek ile alakalı tüm hukuk kurallarını öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Bu bağlamda POMEM mezunları, polislik mesleği ile alakalı karşılaşabilecekleri hukuksal durumlar ve yetki sınırları gibi konularda eksiksiz bir eğitim almaktadır. Adayların alacakları bir başka hukuk dersi ise 12 saatten oluşan “Disiplin Hukuku” dersi olmaktadır. Bu ders kapsamında disiplin hukukun temel ilkeleri ve işleyişi polis adaylarına aktarılmaktadır.

POMEM’de Verilen Polislik Dersleri

Hukuk derslerinin yanı sıra öğrencilere polislik eğitimi ile ilgili çeşitli dersler verilmektedir. Bu bağlamda sorulacak olan 2019 POMEM eğitiminde hangi dersler var sorusunun cevabı olarak bu polislik dersleri de verilmektedir. Bunun yanı sıra 140 saatten oluşan “Poliste Uygulamalı Durum Eğitimi” dersi ve 50 saatten oluşan “Polis Savunma Taktikleri 1” ile 53 saatten oluşan “Polis Savunma Taktikleri 2” dersi POMEM bünyesinde eğitim almaya hak kazanan adaylara eğitim süreleri boyunca verilmektedir. Bu derslerin yanı sıra “Silah ve Atış Bilgisi 1 ve 2” dersleri, “Resmi Yazışma Kuralları” dersi, “Toplumsal Olaylara Müdahale” dersi, adayların bilgisayar hâkimiyetini geliştirmeye yönelik “Seri Klavye Kullanımı” dersi ile birlikte “Güvenli Ekip Sürücülüğü ve Araç Kullanımı 1-2” dersleri verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Göksenin Akıncı dedi ki:

    Bekçi eğitiminden iyidir herhalde 🙂

  2. İlker TR dedi ki:

    Biraz zorlu soruyorlar diye biliyorum çok tuhaf sorular merdivenin rengi vs.