İnstagram Takipçi Satın Al

2019 Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar?

16.04.2019
A+
A-
2019 Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar?

Uzman Çavuş olarak görev yapan kişiler; Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olarak görevlerini yerine getirirler. Bu görevi icra eden kişilerin gece gündüz çalışırlar. Bu denli yoğun bir tempoya sahip olan uzman çavuşlar için en büyük merak konularından birisi de mesleğin getirisidir. Her dönem bu kişilerin maaşları merak edilir. 2019 uzman çavuş maaşı ne kadar sorusu, bu mesleği yapan kişilerin ve bu mesleği tercih etmek isteyen kişilerin aklındaki en büyük sorulardan birisidir. Gecesi gündüzü belli olmayan ve büyük bir özveri gerektiren uzman çavuşluğun yeni dönemde ne kadar alacağı ile ilgili bilgi ise her sene güncel olarak açıklanır.

Uzman çavuş olarak görev alan kişiler her ne kadar Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olarak çalışsalar da aslında İçişleri Bakanlığı bünyesindedir. Jandarma Genel Komutanlığı için en önemli personeller arasına yer alan ve rütbesi ile de dikkat çeken uzman çavuşlar; ordu için profesyonel olma sürecine büyük bir katkı sunarlar.

  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı
  • Hava Küvetleri Komutanlığı
  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
  • Jandarma Genel Komutanlığı
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı
  • Özel Kuvvetler Komutanlığı içerisinde uzman çavuş olarak görev yapan birçok kişi vardır.

Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar?

2019 uzman çavuş maaşları ne kadar sorusunun cevabı bu birimlerde çalışan herkes için merak konusudur. Yeni dönemde uzman çavuşlar için belirlenen maaş;

  • Yeni göreve başlayan kişiler için 4200 TL – 4520 TL olarak belirlenmiştir,
  • Doğuda görevini icra eden kişiler için 6000 – 6500 TL olarak belirlenmiştir.

2019 uzman çavuş maaşları ne kadar sorusunun cevabı tabii ki bununla sınırlı değildir. Bu durumlara ek olarak bir de evli ya da çocuğu olan kişiler için de maaşlara ek olarak ödemeler yapılmakta ve bunlara tazminat ücreti denmektedir. Kişinin çocuk sayısına ve evlilik durumuna göre bu durum değişiklik gösterebilir.

Mesleğe yeni başlayanlar için verilen rakam birçok uzman çavuş olma hayali kuran kişi için önem taşımaktadır. Mesleğin cazibesinin yanı sıra aynı zamanda ücretin de tatminkar seviyede olması bu mesleğin birçok yanının daha cazip hale gelmesini sağlamaktadır. Bu nedenle günümüzde en çok tercih edilen alanlardan biridir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Alper dedi ki:

    Allah kolaylık versin görevleri çok zor aldıkları maaşı son kuruşuna kadar hakediyorlar.