İnstagram Takipçi Satın Al

2019 Uzman Çavuş Yaş Sınırı Kaçtır

08.03.2019
A+
A-
2019 Uzman Çavuş Yaş Sınırı Kaçtır

2019 Uzman Çavuş Yaş Sınırı Kaçtır?

Uzman çavuş olmak için alt limit yaşı ve üst limit yaşı kaçtır? Yeni askerlik düzenlemeleri dahilinde 2019 uzman çavuş yaş sınırı kaç olarak belirlenmiştir? Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, sözleşmeli personel alımlarında başvurular için belirlenen yaş sınır nedir?

Uzman Erbaş Olmak İçin Gerekenler?

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak sürdürülen Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımları, 2019 yılı için yaş sınırı ile belirlendi. Yaş sınırı ve yaş şartı, iki farklı şekilde belirlenmektedir. Uzman erbaş adaylarının;

  • C kimlik kaydı dahilinde 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 20 yaşına girmiş olması gereklidir. 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını geçmemiş olmak, uzman erbaşlık için gerekli yaş sınırıdır. 1 Ocak 1992 ve 1 Ocak 2000 tarihleri arasında ve bu tarihler dahil olmak üzere doğan kişiler için yaş şartı sunulmaktadır.
  • Sözleşmeli askeri personel olmak için TSK tarafından belirlenen fiziki kapsamlara uygunluk gereklidir. Lise veya dengi okullardan mezun olmuş olmak, gerekli şartlar arasında yer alıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bir önceki yıla kadar 27 yaş olan uzman erbaşlık şartı, Ocak 2019 itibari ile 29 yaşa yükseltilmiştir. TSK ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda sözleşmeli personel olmak isteyenlerin 29 yaşı aşmamış ve 20 yaşından gün almış olmak koşulu ile başvuru yapması sağlanabilir.

Uzman Erbaşlık Şartları Nelerdir?

Uzman erbaş olmak için gerekli şartlar arasında fiziksel özellikler de bulunuyor. Uzman erbaş adaylarının minimum 164 cm boya sahip olmaları gereklidir. Boy sınırlamasında ise maksimum 2.10 cm uzunluğa sahip olunması gereklidir. Ayrıca boy ve kilonun orantılı olması gereklidir.

694 sayılı kararname ile belirlenen Jandarma uzman erbaşlığı esasları, yeni düzenlemeler dahilinde askerlik şartını kaldırmıştır. Yani uzman erbaşlık başvurusu için askerlik yapmış olmaya gerek yoktur. Sınavda başarılı olanlar ve fiziksel yeterlilik sınavlarında başarılı olan adaylar, sağlık raporları dahilinde herhangi bir risk teşkil etmiyor ise uzman erbaş olabilirler. Uzman erbaş olmak için ilk etapta 5 yıllık sözleşme yapılmakta ve sonraki sözleşmeler dilekçe ile belirlenmektdir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.