İnstagram Takipçi Satın Al

2020 JAMYO Başvuru Şartları Nelerdir?

19.05.2020
A+
A-
2020 JAMYO Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 yılında her sene olduğu gibi bu senede Jandarma Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksek okulu alımları olmaktadır Başvuru yapacak olan adayların ise en az lise mezunu olması istenmektedir.

JAMYO NEDİR?

Jandarma Sahil Güvenlik Meslek Yüksek okulu ve Jandarma Genel Komutanlığı her yıl personele olan ihtiyacın giderilmesi için belirli sayıda astsubay alımı yapmaktadır. Jandarma Astsubay Meslek Yüksek okulu eğitimleri ise iki yıl sürmekte ve öğrenciler mezun olduktan sonra Jandarma Astsubay Çavuş olarak görevlerine başlamaktadırlar.

Alacakları eğitim boyunca ise askeri eğitimlerin yanı sıra fiziki dersler, mesleki bilgiler ve atışlara yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Eğitim devam ederken sizden bir ücret talep edilmez ama okulu bırakmak istediğiniz takdirde belirlenmiş olan tazminatı ödemeniz istenir. Aynı zamanda eğitimi alan her öğrenciye her ay harçlık verilir ve isteyen öğrencilere ise kredili burs imkanı sağlanır.

Yatılı okullarda kalan öğrenciler eğitimlerini alırken askeri üniformalarını giymek zorundadır. İki yıllık eğitimleri boyunca yeme, içme ve barınma gibi ihtiyaçlarına ise hiçbir ücret ödememektedirler.

 

ARANAN BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Astsubay Meslek Yüksek okullarına girmek isteyen adayların YKS sınavından en az baraj puanını alması gerekmektedir. Diğer türlü yapılan tüm başvurular geçersizdir. YKS üzerinden alınan baraj puanı her yıl değişim göstermektedir ve bu puan Jandarma Genel Komutanlığı tarafından duyurulmaktadır. Diğer yönden ise gazi ve şehit yakınları taban puanın en az yüzde seksenini aldığında başvuru yapabilirler. Diğer aranan koşullar ise şöyledir.

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Evli, hamile, çocuklu olmamak,
  • Yirmi bir yaşını bitirmemiş olmak,
  • Silah kullanmak ve taşımak için bir engele sahip olmamak,
  • Güvenlik soruşturması yapıldığında olumsuz bir durumun görülmemesi.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.