İnstagram Takipçi Satın Al

2020 Yılı Astsubay Maaşı Ne kadar?

22.05.2020
A+
A-
2020 Yılı Astsubay Maaşı Ne kadar?

 

2020 yılında yeni mezun durumunda kalmış astsubayların aldıkları maaşlar ve görev alacakları yerler farklılık göstermektedir. Yeni mezun durumundaki iki yıl meslek yüksek okulunun da ki eğitimlerini tamamlamış öğrenciler mezuniyet tarihlerinin hemen ardından görev yerlerine gidip başlayabilirler. Ama 2020 yılı için astsubay maaşları oldukça farklılık göstermektedir.

2020 YILI ASTSUBAY MAAŞI

Astsubaylar ülkemizin her yerinde farklı çalışma alanlarında görev alabilmektedirler. Bu yeri geldiğinde Kara Kuvvetleri olduğu gibi yeri geldiğinde de Hava, Sahil ya da Deniz Kuvvetleri olabilmektedir. Aynı zamanda ise bando komutanlığında görev alırlar ya da istedikleri takdirde ise Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevlerine devam edebilirler. Tabi ki de kuvvetlerine bakıldığında görev aldıkları yerlerde farklılık göstermekte ve aldıkları maaşlarda değişmektedir.

Astsubayların aldıkları maaşları ise değiştirebilecek görevlerine göre farklılık gösterebilecek birden fazla durum etkilemektedir. Astsubayın medeni durumu bunlardan en önemlisidir. Aldığı tazminat bununla birlikte görev aldığı yer ve çocuk sayısıdır sadece bunlardan bazılarıdır. Aynı zamanda ise astsubayın rütbesi ve sahip olduğu kıdem de aldığı maaşı en çok etkileyen faktörler arasındadır.

Yeni mezun olmuş astsubayın almış olduğu maaş ise 5 bin TL civarında olduğu bilinmektedir. Tabi ki de yukarıda bahsi edilen birçok durum bu maaşı etkilemektedir. Doğu bölgesinde görevini yapan astsubaylar ile batı bölgede görevini yapanların aldıkları maaş da farklılık görülmektedir. Çünkü batıda görev yapanlar doğudakilere göre daha düşük alabilmektedirler.

 İŞTE ASTSUBAY MAAŞI

Yeni mezun durumunda olan astsubay çavuş mevkisindeki bir kişi üç yıl bu görevi yapmasının ardından astsubay kıdemli çavuş olarak görevine devam edebilmektedir.  Bu mevki üzerine gelmiş olan bir astsubay ise yirmi yıllık görev geçmişine sahip olmuş konumundadır. Bunun nedeni ile astsubayların ulaşabileceği en yüksek mevki ya da rütbe astsubay kıdemli başçavuşluktur. Maaşları sorulacak olunursa eğer, onlarda 8 bin civarında maaş alabilmektedirler.

 

 

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.