İnstagram Takipçi Satın Al

2020 Yılı için Bedelli Askerlik Konusunda Merak Edilen Her Şey

2020 Yılı için Bedelli Askerlik Konusunda Merak Edilen Her Şey

Askerlik görevini bedelli yapmak isteyen kişiler bir ay görecekleri eğitimin hemen ardından terhis olup askerliğini tamamlayabilirler. 2020 yılı için ise Bedelli askerlik için uygulanacak olan tüm süreç daha önceden duyurulmuştu fakat malum korona virüs salgını etkisini göstermeye devam edince askerlik takvimi düzenlendi ve yeniden yenilendi.

2020 YILI İÇİN BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılının il aylarında bedelli askerlik ile ilgili belirlenen fiyatı ve merak edilen diğer tüm konuları açıklamıştı. Bedelli askerliğin fiyatı 30 Haziran 2020 tarihine kadar 35 bin 54 TL olarak belirlendi ve döviz ile ise 5 bin 261 Euro olarak açıklaması yapıldı.

Belirlenmiş olan ücret ise tüm devlet bankalarından yatırılabileceği gibi aynı zamanda PTT aracılığı ile de ödenebilir. Bununla birlikte ATM ya da mobil bankacılıktan da ödeme seçenekleri mevcuttur.

Başvuruların yeniden açılma tarihi ise 30 Haziran 2020 tarihi olarak belirlendi. 1 Temmuz 2020 tarihi ve 31 Aralık 2020 tarihleri arasında ise ikinci dönem başlayacak ama birinci döneme göre fiyat farklılığı görülebilecek.

Korona virüs sebebi ile ertelenmek zorunda kalınan bedelli askerlik başvuruları ise 20 Haziran 2020 tarihinde tekrardan başlayacak. Başvuruda bulunan tüm kişilerin ise 31 Aralık 2020 tarihinde saat 18:00’e kadar istenilen tüm işlemleri tamamlaması ve başvuru ücretini yatırması gerekmektedir. İşlemleri eksik kalan adayların ise bedelli askerlik hakkı sona erecektir.

BAŞVURUYU KİMLER YAPABİLİR?

Bedelli askerlik başvurularında arana ilk şart yoklama yaptırmaktır. Aynı zamanda bedelli tercihinin bildirilmesi ve istenilen ücretin ise tercih tarihinden sonra iki ay sürenin içerisinde yatırılması gerekmektedir. Bedelli askerlik başvuruları ise E- Devlet üzerinden gerçekleşmektedir.

Askerlik yoklaması yaptırmamış olan vatandaşların ise, gidecekleri en yakın sağlık ocağından askerlik için elverişli olduklarına dair rapor almaları şarttır. Diğer türlü askerlik yapmak söz konusu olamaz.

 

.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.