İnstagram Takipçi Satın Al

2021 Bedelli Askerlik Ücreti

10.01.2021
A+
A-
2021 Bedelli Askerlik Ücreti

 

2021 yılının Ocak ayından Temmuz ayına kadarki olan süresinde geçerliliğini koruyacak olan bedelli askerlik ücretleri belirlenmiş bulunmakta. 2021 bedelli askerlik ücreti 39 bin 788 TL olarak kamuoyuna duyuruldu. Askerlik öncesinde ise vatani görevini bedelli asker olarak yapmak isteyen kişilerin bu belirlenmiş olunan ücreti peşin olarak ödemesi istenilmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı belirlenen aylarda geçerli olacak olan bedelli askerlik ücretlerini Asker Alma Daire Başkanlığı vasıtası ile resmi olarak duyurdu. Yapılan duyuruda ise bedelli olarak yapılan askerliğin kalıcı hale getirildiği aynı zamanda ise 1 ocak tarihinden 30 haziran tarihine kadarki süreçte bedelli asker olmak için başvuru yapan kişilerin 39 bin 788 TL ödemesi gerekliliği belirtildi.

2021 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL BELİRLENİR?

 

Tüm askerlik işlemleri Asker Alma Kanunu’na göre yürütülmektedir. Burada belirtilen gösterge rakamının memurların aylık katsayı ile çarpımı sonucu bedelli askerlik ücreti ortaya çıkmaktadır. 2021 yılına yeni girdiğimiz şu günlerde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı Ocak ayı için aylık katsayıyı belirlemiştir. Bu rakamlara göre hazırlanan bedelli askerlik ücretleri peşin olarak ödenmekte ve 1 aylık temel olarak askerlik eğitimini tamamlamış olmak şartı ile askerlik hizmeti yapmış sayılmaktadır.

2021 DÖVİZ İLE ASKERLİK ÜCRETİ

7179 Sayılı olan Asker Alma Kanunu’na göre tüm askerlik işlemleri yapılmaktadır. Bahsi geçmekte olan kanun metninde ise döviz ile askerlik işlemleri yer almakta ve nasıl hesaplandığı yöntemleri ile belirtilmektedir.  2021 yılı için ise ocak ayından 1 temmuz tarihine kadar olan süreçte geçerliliğini koruyacak olan döviz ile askerlik ücreti 4.402,27 Avro olarak gündeme getirilmiştir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.