İnstagram Takipçi Satın Al

2021 Er ve Erbaş Maaşları

12.01.2021
A+
A-
2021 Er ve Erbaş Maaşları

Askerlik görevini erbaş ya da er olarak yapacak olan kişilerin maaşların gündeme geldiği şu zamanda en çok merak ettiği şey 2021 yılında ne kadar maaş alacakları oldu. Bizde bu yazımızda erbaş ve erlerimiz için 2021 yılının ilk altı ve son altı ayı için maaşlarının ne kadar olacağına daha yakından bakıyoruz.

6 AY ASKERLİK YAPAN NE KADAR MAAŞ ALIR?

Yukarıda da sözünü ettiğimiz Asker Alma Yönetmeliği’ne göre erlerin ve erbaşların Harçlık Kanunu hükmünce maaş ve harçlık alabileceği belirtilmektedir. Aynı yönetmelikte ise, erlere ve erbaşlara verilecek olan maaşlar için memur aylıklarına getirilen katsayı ile tablolarda belirtilen gösterge rakamlarının çarpımına eşit gelecek rakam kadar maaş verileceği ifade edilenler arasındadır.

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi 2021 yılı memur aylıklarına 0,165786 katsayısı uygulanmaya koyulmuştur. Bilindiği üzere bu verilen kat sayı değeri yılda iki kez enflasyon rakamlarına göre güncellenmektedir. Her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuzda yenilenmekte diğer aylarda sabitliğini korumaktadır.

ER İLK 6 AYDA NE KADAR HARÇLIK ALIR?

Askerliğinin bahsettiğimiz ilk altı aylık süresi için bir erin harçlığı, gösterge rakamı ile memur katsayısının çarpımı kadar harçlık almaktadır. Yani erseniz ve askerliğinizin ilk altı aylık süresi içerisindeyseniz aylık olarak 150TL 86 Kuruş harçlık sahibi olurusunuz.

ER İKİNCİ 6 AYDA NE KADAR HARÇLIK ALIR? 

Sayılı kanuna göre, askerliğini yapan kişiler kendi istekleri ve bölük komutanının olumlu bir geri dönüt vermesi halinde 6 aylık askerliklerine bir 6 ay daha devam edebilmektedir. Siz askerliğiniz altı ay er olarak yapmış ve daha sonra altı ay daha kalmak istemiş ve kabul olmuşsa bu sefer size verilen maaş 2.569 TL 68 Kuruş olacaktır. Dipnot olarak şunu da söylemeliyiz ki alacağınız maaş da rakam günün asgari ücret rakamından daha aşağıda ise maaşınız asgari ücrete eşitlenmektedir.

 

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.