İnstagram Takipçi Satın Al

Bekçilik Sınavından Kaç Almak Gerekiyor?

26.05.2019
A+
A-
Bekçilik Sınavından Kaç Almak Gerekiyor?

Çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyenler 3 aşamalı sınava tabi tutulmaktadır ve bu sınavlara girenler, bekçilik sınavından kaç almak gerekiyor sorusunun cevabını öğrenmek istemektedir. Bekçilik için 100 soruluk test, fiziki yeterlilik testi ve mülakattan geçmektedir. 3 aşamadan da belli baraj puanın üstünde puana sahip olan bekçi adayların atama sıralamasına dahil olması, sıralama sonrasında da tespit edilen kontenjan içine giren adaylar atanmaktadır. Her aşamanın baraj puanı birbirinden farklıdır. Yazılı sınavın baraj puanı 50’dir. Sınava girenlere 100 soru sorulmakta, en az 50 doğru cevap verilmesi istenmektedir. 50 ve üstü puan alan bekçi adayları, ikinci aşama olan fiziki yeterlilik testine girmektedir. Bu testten de 60 ve üzeri puan alınması gereklidir. 60 puan barajının alışması durumunda adaşlar üçüncü aşama olan mülakata girmeye hak kazanmaktadır.

Bekçilik Sınavında Mülakattan Kaç Puan Alınmalı?

Çarşı ve mahalle bekçileri için düzenlenen mülakatlar belli kriterlere göre yapılmaktadır. Mülakatta adayların bilgi düzeyleri ölçülmekte, kendisinden istenileni anında kavrayıp kavrayamadığına bakılmakta, öz güveni olup olmadığı incelenmekte, ifade kabiliyeti ve beden dilini kullanma becerisine dikkat edilmektedir. Bu kriterlerin her biri 20 puandır ve hepsinin olumlu olması durumunda 100 tam puan alınmaktadır. Bekçilik sınavından kaç almak gerekiyor sorusu sorulduğunda mülakattaki baraj puanının 70 olduğu unutulmamalıdır. 70 ve üzeri puan alanlar bekçi olarak atanabilmektedir. Son aşamada ise toplam başarı puanı, yazılı sınav puanının yüzde 25 i, fiziki yeterlilik testinin yüzde 25’i ve mülakat puanının yüzde 50’sinin hesaplanmasıyla belirlenmektedir.

Yazılı Sınavdan Kaç Puan Alınmalı?

Yazılı sınav sırasında çarşı ve mahalle bekçi aylarına test halinde beş farklı şık bulunan 100 soru sorulmakta, her bir soru bir puan olarak değerlendirilmektedir. Yazılı sınavda yanlışın doğruyu götürmesi uygulaması yoktur. Yazılı sınavda 50 puan alan aday başarılı sayılmaktadır. Yazılı sınavda; Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür soruları sorulmaktadır. Yazılı sınavda 50 ve üzeri puan alan adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmektedir. Fiziki yeterlilik sınavı da 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Alt puan limiti ise 60’tır. 60’dan aşağı puan alanlar başarısız sayılmaktadır. Bekçilik sınavından kaç almak gerekiyor denildiğinde sözlü sınavdan 100 üzerinden 70 puan alınması gerektiği bilinmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Bekir Özmızrak dedi ki:

    Bence bu sınav çokta zor bir sınav değil azıcık kasarsanız iyi yerlere gelmeniz mümkün. Benim gibi sınava girmiş olan arkadaşlara başarılar diliyorum.

  2. Rıdvan dedi ki:

    Bekçiler ne kadar maaş alıyor tam bilmiyorum ama bende bu sınavları araştırıp katılacağım.