İnstagram Takipçi Satın Al

Uzman Çavuş Mesleğinde En Çok Sorulan Sorular

24.02.2019
A+
A-
Uzman Çavuş Mesleğinde En Çok Sorulan Sorular

Uzman Çavuş Mesleğinde En Çok Sorulan Sorular

Uzman çavuş olmak isteyenler veya mesleği merak edenler için, en merak edilen konular değerlendirilmektedir. Çeşitli platformlardan sunulan sorularla, uzman çavuşluk hakkında en çok sorulan soruları derledik. Uzman çavuşlukta sukça sorulan sorular şu şekildedir;

  • Bröve Nasıl Takılı?

Görev alınan tabur, alay veya tabura bağlı olarak, kurs eğitimi aldıktan sonra bröve alınır. Keskin nişancılıkta bröve takmak için öncelikle kursa gidilmesi gereklidir.

  • Eğitim Devam Ederken, Jöh’e Geçmek Mümkün mü?

Jöh atamasında, belirtilen tabura göre görev alınabilir. Jöh tabur ataması yapılmamışsa, geçilmesi mümkün değildir. Ancak Jöak’a geçmek mümkündür. Yüksek performans ve sıkı kondisyon ile Jöak taburun geçilebilir.

  • Uzmanlıktan Astsubaylığa Kaç Yılda Geçilir?

1 senede uzmanlıktan, astsubaylığa geçmek mümkündür. Ancak yaş ve tabura göre farklılıklar gösterebilmektedir.

  • Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadardır?

Görev alınan bölge ve illere bağlı olarak farklılık göstermektedir. Ayrıca operasyonlara ve ek görevlere göre, maaş artısı sağlanabilir. Tazminat alımlarıyla da uzman çavuş maaşları artmaktadır. Standart olarak 4.000 TL ile 7.000 TL arasında ve ek ikramiyelerle artabilmektedir.

  • Uzman Çavuşlar Donanım Kazanabilir mi?

TSK bünyesinde açılan kurslara bağlı olarak farklı alanlarda gelişim sağlanabilir. İHA, Siha veya bomba imha gibi alanlarda, açılan kurslara göre ekstra donanım sağlanabilir.

  • Beylik Tabancası Nasıl Alınır?

Eğitimin tamamlanması ardından alınabilen beylik tabancaları, kıta görev yerinde verilmektedir. Zimmetli olarak verilen beylik tabancasının yanı sıra silah dilekçe talebi ile şahsi tabanca alınabilir.

  • Tayin Süreleri Nasıl Belirlenir?

Doğu hizmetinde 5 yıl veya batı hizmetinde 5 yıl görev almak gereklidir. Diğer bölgelerde de uzman çavuş olarak görev almak mümkündür. Tayin talepleri, dilekçe ile yapılmaktadır. Jandarma tayinlerinde Jnet, Kara Kuvvetlerinde ise Karanet platformları üzerinden tayin talepleri iletilebilmektedir.

Uzman Çavuşların Çalışma Saatleri NedirJandarma Kuvvet Komutanlığı, ilk atamalarda otomatik sistem sunar. Kara Kuvvetleri Komutanlığında ise sunulan seçeneklerden değerlendirme yapılabilir.

  • Uzman Erbaş Olmak İçin, Askerli Şartı Var mıdır?

Uzman erbaş olmak için askerlik şartı bulunmamaktadır. Gerekli eğitimleri alan kişiler, uzman erbaş olabilir ve sonrasında uzman onbaşı olarak görev alabilirler. 3 hizmet yılı sonrasında ise uzman çavuş olmaya kıdem kazanabilirler. Jandarma için de askerlik şartı aranmamaktadır.

  • Uzman Çavuş Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Uzman erbaşlık kurslarında yapılan sözleşmeler, 2 seneliktir. Uzman erbaş sözleşmeleri, 2 yıldan çok ve 5 yılı aşmayacak şekilde yapılır. Sözleşmelerin yenilenmesi için; sözleşme süresinin dolmasından 3 ay önce başvuru yapılır. Dilekçe talebi ile uzman çavuş sözleşmesi yenilenir. Nedeni ise sağlık raporlarının 5 yıl geçerli olmasıdır.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.