İnstagram Takipçi Satın Al

Uzman Çavuş Rütbeleri

05.10.2019
A+
A-
Uzman Çavuş Rütbeleri

Bu Konumuzda uzman çavuşluğu kazanıp Hangi rütbeler var ve Hangi renktedir  Bu konulara göz atacaz.  Uzman çavuş kimdir  ve nasıl uzman çavuş oluruz. başta bunları bilmek gerekmektedir.  Her şeyden önce vatanını seven genç kardeşlerimizin hevesle girdiği bu mesleğe şartlar’da tutuyorsa başvuru yaparak sırayla başlıca engellerden geçiyor.

Uzman Çavuş Olma Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

Uzman onbaşı adayları için ilköğretim/ortaokul veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmak),

Uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmak),

Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak,

Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (28 Ocak 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),

Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için, uygun nitelik belgesi almış olmak, Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinde “Uzman Erbaş Olur” kararı bulunmak, 80 ve üzeri not almış olmak,

Müracat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyla (01 Ocak 2019 tarihi itibarıyla) yirmiyedi (27) yaşını bitirmemiş (28 yaşından gün almamış) olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),

Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak,

Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay, uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şartlar tutuyorsa yukarıda ki şartlar tuttuktan sonra önce ön başvuru daha sonrasında ön başvurusu kabul olanlar bir tarih verilir. o tarihlerde ankarada sınav merkezinde sınava girerler. başlıca testlere tabi tutulur geçenler daha sonra sağlık için hastaneye sevk edilir.

Hastaneden Uzman erbaş olur aldıktan sonra mesleğini yapabilir.

Uzman erbaş olamaz alırsa ise maalesef sağlıktan dolayı elenmiştir.

Uzman erbaş olur / komando olur ise hem komando birliklerinde çalışır şeklinde olur

Uzman erbaş / paraşütle atlar / komando olur ise  bazı özel birliklerde paraşüt egitimi ve atlayışı vardır onlara katılabilir.

bunları aldıktan sonra Jandarmanın sayfasından yada E-devlet üzerinden açıklama gelir. Eğitim birlikleri açıklanır örnek eylül 14 şu birlikte katılacaksınız diye yazar. 3-6 arasında egitimleri vardır. eğitimlerde spordan yada diğer atış gibi faaliyetlerden geri kalmamak ve başarısız olmamak gerekmektedir aksi takdirde eleneceksiniz..

 

Burada eğitim birliğine katıldığınızda Askerse on başı Veya er iseniz  egitim birliginde uzman onbaşı olursunuz kıta görevine gittiginiz yerde 1 sene içerisinde rütbe alarak uzman çavuş rütbesine terfi edilirsiniz.

Askerde Çavuş diploması var ise hem egitim birliginde hemde kıta görevinizde uzman çavuş olarak göreve devam edersiniz..

Jandarmada Uzman Çavuş Rütbeleri

uzman onbaşı rübesiuzman onbaşı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jandarmada uzman onbaşı ve Uzman çavuş rütbeleri ve kidem aldıkça Rütbe altında çizgiler vardır. Uzman Çavuşlar her 3 yılda 1  kıdem alır ve rütbesinde her 3 yılda 1 çizgi atılarak kıdemi belli olur. kimin ne kadar görevde olduğu ve hangi kıdemde olduğu rütbeler sayesinde belli oluyor.

 

 

 

Kara kuvvetleri Rütbesi

Kara kuvvetleri Rütbesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deniz Kuvvetleri Rütbesi

Deniz Kuvvetleri Rütbesi

 

 

 

 

 

 

 

Rütbe renkleri farklı olabiliyor. kiminde kırmızı kiminde yeşil buda kamuflaj renklerine göre tasarlanmaktadır.  Uzman çavuş olan kişiler her  3 yılda 1 kıdem alır ve tek çizgi alta rütbe altına eklenir. kıdem görev yaptığı yılın göstergesi ve kidemidir.

 

Ve Uzman Çavuşların Rütbeleri;

 

I kademeli uzman çavuş II kademeli uzman çavuş III kademeli uzman çavuş IV kademeli uzman çavuş

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.