İnstagram Takipçi Satın Al

Uzman Çavuşların Çalışma Saatleri Nedir

12.02.2019
A+
A-
Uzman Çavuşların Çalışma Saatleri Nedir

Uzman Çavuşların Çalışma Saatleri Nedir

TSK’da sözleşmeli personel olarak görev alan uzman çavuşlar, 2 ila 5 yıllık sözleşme süreleri ile mesleklerini sürdürebilirler. Emeklilikleri için ise en az 10 yıl görev yapmaları gereklidir. Uzman çavuşların sözleşmeleri, bir önceki sözleşme sürelerinin bitimine 3 ay kala yenilenir. Dilekçe ile başvuru yaparak, uzman çavuşluğun devamlılığı talep edilir ve onay dahilinde yeni sözleşme hazırlanır.

Uzman Çavuşların Özlük Hakları

Öncelikle 1 yıllık uzman onbaşı olarak görev alır ve sonrasında uzman çavuşluk rütbesi alırlar. Uzman çavuşların kıdemleri ise 3 yıllık hizmet sürelerinde verilir. Doğuda görev alan uzman çavuşlar komando, Batı illerinde görev alan uzman çavuşlar ise piyade olarak görevlerini sürdürürler.

3269 sayılı kanun kapsamında maaş alan uzman çavuşlar, yan ödemeler, tazminat ödemeleri, aile yardım ödenekleri, doğum yardımı ödeneği, vefat ödenekleri, emeklilik ikramiyesi ve emeklilik maaşı gibi mali yardımlar alırlar. Ayrıca Oyak üyeleri ekstra yardım ve ödemelerden faydalanabilirler.

Uzman çavuşların ikramiyesi; şayet 5 yıldan daha az hizmet yapılmış ise, o güne dek aldıkların maaşının toplamının iki katının, hizmet yılı ile çarpımları oranında verilir. 5 yıldan daha uzun süre görev yapanlardaysa; ilk beş yıl için yukarıdaki hesaplama yapılmakta olup, 5 yıl sonrasındaki hizmetlerinde, net maaşlarının 5 yıldan uzun süre olan hizmet yılı toplamı ve çarpımı ile toplam ikramiyeleri verilir.

Uzman Çavuşların Çalışma Saatleri Nedir

Uzman Çavuşların Çalışma Saatleri ve Süreleri

Türk Silahlı Kuvvetleri 211 sayılı kanunlarına göre belirlenen İç Hizmet Kanunu kapsamında çalışma saatleri belirlenmiştir. Nöbetçi uzman çavuşlar, gece evlerine gidebilen ve mesai saatleri dahilinde çalışabilen askeri personellerdir. Tercihlerine göre misafirhane, lojman veya askeri tesiste kalabilen uzman çavuşlar, subay ve astsubay servislerinden yararlanabilmektedirler.

Uzman erbaş olarak göreve başlayan askeri personeller, 3 hizmet yılı sonrası uzman onbaşı ve 3 hizmet yılı sonrası, uzman çavuş olarak tamamlayabilirler. 50 yaşına kadar uzman çavuş olabilen personeller, o yaştan sonra emekli olabilmekte veya sivil atama yapabilmektedirler. Emeklilik sonrasında ise silah taşıma ruhsatına sahip olurlar. Subay ve astsubay olarak değerlendirilen uzman çavuşlar, askerlik yapmadan da direkt göreve başlayabilirler.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.