İnstagram Takipçi Satın Al

Yeni Askerlik Düzenlemesi Kapıda

24.01.2021
A+
A-
Yeni Askerlik Düzenlemesi Kapıda

 

Yakın tarihlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenmiş olunan basın toplantısında askerlik için yeni düzenlemelerin gündeme gelmesi çok konuşulanlar arasında yerini aldı. Meclis’e 44 maddelik bir teklif sunuldu. Bu teklifin içeriğinde ise, askerlik görevi için gelmiş olan askeri personelin elde ettiği tecrübelerinden daha fazla faydalanabilmek için daha uzun süreli olması ayrıca özlük haklarının iyileştirilmesi için mevzuatta bazı değişikliklere gidilmesi ve yapılan değişiklere uyum sağlanabilmesi için bazı hedeflerde bulunulduğu bildirildi.

 

Meclis’e sunulan tekliflerde uzman erbaşların yaş sınırının 55 olması ve bu sayede personellerden daha uzun süre ve daha fazla faydalanılabileceği düşünüldü. Aynı zamanda uzman erbaşlar için bir dernek oluşturulması ve yerli tipli bir tabanca tahsis edilmesi gündeme getirildi.

 

Bilindiği üzere gazilere ve güvenlik güçlerine sağlık hizmetleri için bir sağlık sınıfı oluşturulmuştur. Bu sağlık sınıflarının içerisinde yer alan yedek subayların da Sağlık Bakanlığı’na bağlı olup ve daha çok yoğunluğunu güvenlik güçlerinin oluşturduğu hastanelerde görevlendirilmelerine izin verilmesi gerekliliği konuşuldu.

 

Diğer taraftan devre kaybeden bazı askeri öğrencilerin, kaybettikleri her süre için Genel Sağlık Sigortası’na alınması için düzenlemeler yapıldığı ve tüm isteyen emekli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile birlikte diğer öğretim elemanlarının Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesi içerisinde ya da Milli Savunma Üniversitesi’nde ders verebilmesi için bazı imkanlar tanınması gündeme gelen bir diğer başlık oldu.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi için üyeliğe seçilen milletvekilleri için ise, askerlik meselesi için kanun teklifinin çözüme kavuşacağı açıkça dile getirildi. Yani askerlik görevini yapamadan milletvekili olanların dönem sonunda askerliklerini yerine getirebilmeleri için imkan verildi. Milletvekilliği görevlerinin sonuna kadar askerlik mecburiyeti ertelenmeye alındı.

 

Son olarak da bu teklif için, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin uygun görüp kanunlaşmasına izin vermesi ve Cumhurbaşkanı’nın onayından geçmesi ile birlikte yürürlüğe gireceği söylendi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.