İnstagram Takipçi Satın Al

2019 Jandarma Özel Harekat (JÖH ) Nasıl Olunur ?

2019 Jandarma Özel Harekat (JÖH ) Nasıl Olunur ?

JÖH- Jandarma Özel Harekat birimi olarak tanımlanır. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren JÖH, sürdürülebilir meslek olarak sunuluyor. Özel harekat görevlisi olarak Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı faaliyet gösteren birim, adaylar için çeşitli başvuru prosedürleri sunuyor. Jandarma özel harekat biriminde görev almak isteyen adayların, belgeleri ve fiziksel yeterlilikleri dahilinde başvuru yapmaları gereklidir.

Jandarma Özel Harekat Nedir?

Askeri birimler arasında özel bölümlerden biri olan JÖH, özenle seçilen personellerden oluşuyor. Çeşitli rütbelerle sürdürülen Jandarma Özel Harekat görevi; subay, astsubay ve uzman erbaş gibi rütbelerle devam ettirilir. Terörle mücadele alanında faaliyet gösteren JÖH personelleri, alınan özel eğitimler ile seçiliyor.

Görev ayrımları yapılmaksızın çok çeşitli koşullara uyum sağlayabilen askerler, sağlık muayene ve testlerinden geçirilerek seçiliyor.

Jandarma Özel Harekat Askeri Nasıl Olunur?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan personel alımları, iki farklı seçenek ile yapılıyor. Kıta veya sivil kaynaklı olarak TSK bünyesine dahil edilen personeller, kıta kaynaklı alanda gönüllülük esası ile alınıyor. JÖH sivil kaynaklı personel alımlarında ise yapılan başvuruların değerlendirmesine göre personel alımları sağlanıyor. Başvuru onayları ardından mülakat ve fiziksel yeterlilik değerlendirmesinin yanı sıra sağlık formları da değerlendirilerek, JÖH bünyesine alım sağlanıyor.

2019 JÖH Başvuru Şartları

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayınlanan personel alımları dahilinde ve yine komutanlık tarafından belirlenen başvuru gereklilikleri dahilinde alım yapılıyor. 2019 yılı JÖH personel alımlarında başvuru şartları şu şekildedir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ilk şarttır
  • Yalnız erkek adaylar JÖH birimine alınmaktadır
  • Lise veya dengi okullardan mezun olmak gereklidir.
  • JÖH olmak için 27 yaşını aşmamak gereklidir
  • Sözleşmeli personellerde ise 29 yaşını aşmamak gereklidir
  • Jandarma özel harekat personeli olmak için minimum 1.64 cm boya sahip olmak gereklidir

Ayrıca silah taşımaya ve kullanmaya herhangi bir engelin bulunmaması gereklidir. Yapılan güvenlik soruşturmalarında olumlu olmak, gerekli şartlar arasındadır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen sağlık koşullarına uygun olmak gereklidir. Başvuru belgeleri ile personel alım ilanlarına göre online başvuru yapılabilir.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Ali Can dedi ki:

    Benim de arkadaşım yeni jöh oldu şuan işinden çok memnun.