İnstagram Takipçi Satın Al

2019 3. Dönem Bekçi Alımı Yapılacak mı?

08.05.2019
A+
A-
2019 3. Dönem Bekçi Alımı Yapılacak mı?

Türkiye’de belirli dönemlerde çarşı ve mahalle bekçileri alınmaktadır ve bekçi olmak isteyenler 2019 3. dönem bekçi alımı yapılacak mı sorusunun cevabını öğrenmek istemektedir. Birinci dönem bekçi alımı için 8 bin kişilik kontenjan açıklanmıştır. Başvurular ise 18 Mart – 01 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılmıştır. Adaylar başvurularını https://pa.edu.tr internet adresi üzerinden yapabilmiştir ve diğer dönemler için de başvurular aynı web sitesi üzerinden yapılacaktır. Adaylar başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilmektedir. İnternet üzerinden ön başvuru yapan adaylar, 130 TL başvuru ücreti ödemektedir. Adaylar sınav ücretlerini başvurunun son gününe kadar “Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” adlı hesaba yatırmaktadır.

Bekçi Alımı İçin Yapılan Başvuruda İstenen Belgeler

Çarşı ve mahalle bekçiliği sınavına katılmak isteyen bekçi adayları öncelikle sınav başvuru dilekçesi vermelidir. Sonrasında ise nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ya da pasaportun aslı ve fotokopisi, diploma ya da geçici bitirme belgesinin aslı ile fotokopisi, yurt dışından mezun olanlar ilgili kurumdan alınan denklik belgesi, Başvuru yaptığı il sınırları içinde en az bir yıldır oturduğunu gösteren belge, son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf, kendisi ve evliyse eşinin yönetmeliğin 5’inci maddesinde ifade edilen durumlarının olmadığını belirten yazılı beyanları, şehit ya da vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik ya da vazife malullüğü belgesinin kurum tarafından tasdikli örneği, 130 TL’lik sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, erkek adayların askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi verilmelidir. Sonrasında 2019 3. dönem bekçi alımı yapılacak mı sorusunun cevabının öğrenilmesi için ilgili kurumun web sitesinin incelenmesi gereklidir.

2019 3. Dönem Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Belirli dönemlerde bekçi alımı için ilana çıkan İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, şu anda 2019 3. dönem bekçi alımı ile ilgili herhangi bir duyuru yapmamıştır. Ancak 18 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında 1’inci dönem bekçi alımı başvuruları yapılmıştır ve bunun sonucunda ikinci ve üçüncü dönem bekçi alımının yapılacağı da bilinmektedir. 2019 3. dönem bekçi alımı yapılacak mı sorusunun cevabı için müdürlüğün internet sitesi düzenli aralıklarla takip edilmelidir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.