İnstagram Takipçi Satın Al

2020 Yılı Bekçilik Sınavı Aşamaları Nelerdir?

23.05.2020
A+
A-
2020 Yılı Bekçilik Sınavı Aşamaları Nelerdir?

 

Bekçi alımları günümüzde suç oranlarının daha çok artması ve kolluk kuvvetlerine yardımcı bir personel ihtiyacının ortaya çıkması sebebi ile artış gösterdi. Birçok kişi bekçi olmak için bir yandan er dökerken öte yandan ise bekçiliğe dair araştırmalarda yapılmaya devam etmekte.

2020 YILI BEKÇİLİK SINAVINDA YER ALAN AŞAMALAR

Bekçiler Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınmaktadır. Bu sebeple de birçok kritere dikkat edilmektedir. Yapılan yazılı sınavlar, sağlık kontrolleri ve mülakattan hemen sonra alımlarına başlanmaktadır. Bu yüzden ise adayların birçok alanda çalışma yapmasında şansını arttırmasında yarar vardır. Yüz binleri aşkın kişi bekçilik için her yıl başvuru yapmaktadır ve o yüzden rekabette bir o kadar fazladır.

Mahalle ve çarşılarda gördüğümüz bekçilerin alımları için ilk kısım ön sağlık muayenesidir. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alım yapıldığı için ise EGM Sağlık Yönetmeliği maddeleri esas olarak alınmaktadır. Ön sağlık muayenesi temiz çıkan herhangi bir sorun ile karşılaşmayan adaylar ise yazılı sınava girmeye hak kazanırlar.

İkinci kısım ise yazılı sorularıdır. Adaylara çoktan seçmeli olarak yüz adet soru sorulur ve işaretlemelerinin optikler üzerine yapılması istenir. Toplam 100 puanlık Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler testlerinden ise en az 50 puan almaları gerekmektedir. Birçok aday korkmadan bu bölümü başarı ile geçebilmektedir çünkü sorular ilkokul ve ortaokul düzeyinde olmaktadır.

Fiziki yeterliliklerinin ölçüleceği sınava ise yazılı sınavdan en az 50 puan almış olan adaylar katılabilir. Fiziki yeterlilik sınavında ise amaç belirlenen parkuru istenilen süre içerisinde tamamlamaktır. Süre bittiği halde parkuru tamamlayamayan adaylar ise hiçbir şekilde bekçi olamazlar. Aynı zamanda parkuru yanlış tamamlamakta ceza puanı almanıza neden olmaktadır bu yüzden ise parkuru doğru bir şekilde istenilen süre içerisinde tamamlamak çok önemlidir.

SÖZLÜ MÜLAKAT NASIL YAPILIR?

Sözlü mülakat için ise ön sağlık muayenesinden, yapılan yazılı testten ve tabii tutulduğunuz fiziki yeterlilik sınavından başarılı bir şekilde geçmeniz gerekmektedir. Sözlü mülakatta adayın önüne farklı soruların olduğu kartlar verilir ve adayın bir tanesini seçmesi ve cevaplaması istenir. Sorular ise oldukça basittir sadece genel kültürünüzün olması yeterlidir. Mülakat aşamasında olumlu bir izlenim için ise düzgün giyimli olmak ve diksiyona dikkat etmek size bir artı olarak yazılacaktır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.