HAVELSAN’ın BARKAN’ı TSK envanterinde

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) özgün olarak geliştirilen İnsansız Kara Aracı BARKAN’ı teslim etti.

HAVELSAN, 2019 yılından bu yana robotik ve otonom teknolojiler alanında Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. Başlangıçta kara araçları kullanım senaryosuyla başlayan süreç, “askeri ve sivil amaçlı kara, hava, deniz ve uzay araçlarında otonomi” hedefiyle devam ediyor.

HAVELSAN’ın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, “Barkan, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alacak. Geliştirme sürecimize katkıda bulunan tüm iş ortaklarımıza teşekkür ederiz.”

HAVELSAN’ın Barkan İKA’sı ROKETSAN’ın Mete füzesini attı

BARKAN İKA

Kara orduları için güvenlik tehditleri giderek artıyor. Otonom insansız kara araçları, çevreyi algılayarak uzaktan veya sensör sistemleriyle yönetilerek keşif, gözetleme ve mühimmat taşıma gibi temel görevleri yerine getirebiliyor. Bu da modern teknolojinin askeri birliklere entegrasyonunu sağlıyor. Farklı boyutlarda ve konfigürasyonlarda olan insansız kara araçları, çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde geliştirilmiştir.

HAVELSAN, savunma ihtiyaçlarını karşılamak için HAVELSAN BARKAN’ı tasarlayıp üretti. BARKAN, operasyon başarısını artırmak, kayıpları önlemek ve maliyetleri düşürmek gibi birçok konuda saha personeline yardımcı olacak.

BARKAN, geleceğin operasyon alanlarında askeri birliklerin yakın görev arkadaşı olacak. Sürü alt yapısı sayesinde başka kara ve hava araçlarıyla merkezden müşterek operasyonlar gerçekleştirilebiliyor. BARKAN, üstün otonomi özelliklerine sahip ve farklı faydalı yüklerin entegre edilebileceği modüler bir tasarıma sahiptir. Yük taşıma veya çekme, yakın koruma sağlama, silahlı keşif gibi görevler için geliştirilmiştir.

Özellikler

– Azami Hız: >12 km/saat

– Boyutlar (En x Boy x Yükseklik): 140cm x 90cm x 110cm

– Ağırlık: ~ 500 Kg

– Çalışma Süresi: 8 Saat

Görev Kabiliyetleri:

– 7.62 mm Silah Sistemi

– Robotik Kol (Bomba İmha Görevi)

– KBRN Görev Sistemi

– Yük Taşıma/Çekme

– Gece/Gündüz Keşif

– 3B Haritalama

– Kurtarma Görevleri

Otonom İKA (İnsansız Kara Aracı):

– Otonom devriye

– GPS bağımsız görev

– Bağlantı kesildiğinde eve dönüş

– Lider takibi

– Engelden kaçınma

– Sürülebilir alan tespiti

– Güzergah planlama

– Küçük taşınabilir tasarım

– Tam elektrikli itki sistemi

– Sürü yetenekleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.