İnstagram Takipçi Satın Al

Sözleşmeli Er Ne Kadar Maaş Alıyor?

08.06.2019
A+
A-
Sözleşmeli Er Ne Kadar Maaş Alıyor?

Sözleşmeli erler genel olarak zor koşullar altında görev yapmaktadır ve sözleşmeli er ne kadar maaş alıyor sorusunun cevabı sürekli olarak merak edilmektedir. Özellikle sözleşmeli er olmak isteyenlerin bu sorunun cevabını araştırdığı bilinmektedir. Sözleşmeli erlerin maaşları her yıl memur maaşları doğrultusunda artmaktadır. Sözleşmeli erlerin maaşları görev yerlerine göre değişebilmektedir. 2019 yılında batı illerinde görev yapanlar 3 bin 750 TL civarında, doğuda görev yapanlar ise 4 bin TL ile 4 bin 500 TL arasında maaş almaktadır. Sözleşmeli erler görevlerini 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu’na göre yerine getirmektedir. Başvuruları kabul edilen sözleşmeli er adayları ön sözleşme ile birlikte askeri eğitime alınmaktadır. Eğitimleri başarıyla tamamlayanlarla 3 ile 4 yıl arasında sözleşme yapılmaktadır. Sözleşmenin süresi sona ermeden sözleşmeli erlerin sözleşmelerini tek taraflı olarak feshetmeleri söz konusu değildir.

Sözleşmeli Erin Net Maaşı Ne Kadar?

Sözleşmeli er olarak 2 yılı tamamlayanlar, gerekli şartları sağlamaları ve kadroların uygun olması durumunda sözleşmeli onbaşılığa, bu rütbede 2 yılını tamamlayanlar ve gerekli şartları sağlayanlar ise çavuşluğa terfi etmektedir. Sözleşmeli er ve erbaşların 3 yıllık görev sürelerinin ardından gerekli şartları taşıması ve kadroların uygun olması durumunda uzman erbaş ya da astsubaylığa geçiş yapabilmektedir. Sözleşmeli erlerin aldıkları net maaşlara eş-çocuk yardımı, operasyon görevleri de ilave edilmektedir. Dolayısıyla 3 bin 750 liradan başlayan maaşlar net maaş değildir.

Sözleşmeli Erlerin Hakları Nelerdir?

Sözleşmeli erlerin yemek ve yatak gibi gereksinimleri ücretsiz olarak devlet tarafından karşılanmaktadır. Sözleşmeli erlerin durumu yükümlü erlerle benzer gibi olsa da sözleşmeli erler, yaptıkları görevlerinin karşılığında her ay maaş almaktadır. Sözleşmeli erlerin normal çalışanlarda olduğu gibi yıllık izin ve mazeret izinleri bulunmaktadır. Sözleşmeli erlerin 30 günü yıllık 15 günü de mazeret olmak üzere toplam 45 günlük izin hakları vardır. Ayrıca yakınlarının vefat etmesi durumunda 10 günlük mazeret izni de kullanmaktadır. Sözleşmeli er ne kadar maaş alıyor denildiğinde çalışma şartları da merak edilmektedir. Sözleşmeli erler hafta içi mesai bitiminde evlerine gidememektedir. Sadece hafta sonları izin kullanabilmektedir.

Uzman Erbaş Alım Şartları

  1. Adaylar başvuru ekranına E-devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.
  2. Adaylar eğitim bilgisi alanında eğitim bilgisi ekle butonuna bastıktan sonra eğitim bilgilerini dikkatlice girmelidir.
  3. Bu kılavuz, Milli Savunma Bakanlığının (MSB) 2019 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına yapacağı; ilköğretim mezunlarından uzman onbaşı, en az lise mezunlarından uzman çavuş teminleri ile ilgili hususları kapsamaktadır.
  4. Halen Sözleşmeli Er olarak görev yapan adaylar doğru beyanda bulunmayıp, başvuru yapsa dahi Kayıt-Kabul aşamasında elenecek, seçim aşamalarına katılamayacaktır.
  5. Sözleşmeli er olarak görev yapanlardan en az 3 (üç) yıl görev yapmış ve müteakip sözleşme süresi içerisinde olan adayların (ilk sözleşmesini tamamlayıp ikinci veya müteakip sözleşme dönemi içerisinde bulunanlar) başvuruları Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından alınacaktır (İnternet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapılan başvurular kabul edilmeyecektir).
  6. Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında halen sözleşmeli er olarak görev yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.
  7. Askerlik hizmetini yapmamış adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
  8. Bedelli askerlik yapmış olan ve yapmakta olanlar müracaat edebilecektir. Bedelli olarak yapmakta olanlar askerlik hizmetine devam ediyor seçeneğini seçerek askerlik durumlarını doldurmaları gerekmektedir.

Sözleşmeli Er Başvurusu Nasıl Yapılır?

(1) Adaylar başvurularını TABLO-1’deki faaliyet takvimine uygun olarak Milli Savunma Bakanlığının www.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen silah altında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra TABLO-4’de bulunan dilekçeye başvuru sayfasının çıktısını da ekleyerek, kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

(2) Adayların online başvuru formunu doldurmalarını müteakip en son aşamada, her bir aday için aday numarası otomatik olarak bilgisayar tarafından verilecek ve adayların başvuruları bu aday numaraları ile başvuru merkezinde kayda girecektir.

(3) Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde bu aday numarası kullanılacağı için, adayların bu numaraları kaydederek muhafaza etmeleri önem arz etmektedir. Çevrimiçi (online) başvuru formu T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve aday numarası bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilir.

UYARI: İnternet ortamı dışında dilekçe, mektup vb. yöntemlerle yapılacak başvurular kabul edilmeyecek, bu dilekçelere cevap verilmeyecek

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Uğur dalgın dedi ki:

    3yıldır askerlik görevini yerine getirdim şimdi uzman çavuş başvurusu yaptım haber almadım

  2. denizciyiz dedi ki:

    Bu ülkeye gönül vermiş, her vatan evladının askerlik yapması gerekir. Ekonomik olarak sıkışan ve devletini çok sevenlerin mutlaka bu konumlara başvurması gerekiyor. Elinize sağlık çok güzel bir makale ile her şeyi anlatmışsınız.

  3. Cihan dedi ki:

    Doğu ve güneydoğu bölgelerinde güzel paralar Aliyorlar ama çok riskli ve sorumluluk sahibi olmak gerekiyor.dur durak yok.

  4. r10mavikorku dedi ki:

    Şu zamanda alınacak mükemmel bir para. Helali hoş olsun hepsinin ama hak edenin. Bazıları gerçekten yatarak alıyorlardı bizim zamanımızda. Ama bu yazı bayağı net olmuş teşekkürler