İnstagram Takipçi Satın Al

4 Yıllık Polis Akademisi Puanları

07.03.2023
A+
A-
4 Yıllık Polis Akademisi Puanları

Birçok gencin hayali olan polislik mesleği şerefli meslek grupları arasında yer almaktadır. Polislik mesleğinin gerçekleştirilmesi için ise eğitimin alınması gerekir. 2 yıllık meslek yüksekokulunun yanı sıra 4 yıllık polis akademisi eğitimlerinden yararlanılabilir.

4 yıllık polis akademisi her ne kadar daha zor kazanılan bir bölüm olsa da rütbe kazanabilmek için 4 yıllık mezuniyet gerekmektir. Polis akademisinin ihtiyaç duyduğu kazanım şartlarını yerine getirmek ise polislik mesleği için yeterli değildir. Bunun ile beraber başvuru içinde bir dizi şart bulunmaktadır.

4 yıllık polis akademisi puanları her sınav sezonu taban puan olarak açıklamaktadır. Üniformalı ve parasız yatılı olarak alınacak olan eğitim için taban puanın üzerinde notun da alınması gerekmektedir. Her sınav yılı başında polis akademisinin yanı sıra polis meslek yüksekokulu ile ilgili olarak taban puanlar açıklanmaktadır.

Polis Akademisi Başvuru Şartları Nelerdir?

4 yıllık polis akademisi puanları her yıl için belirlenerek açıklanmaktadır. Polis akademisi ya da polis meslek yüksekokulu taban puanının elde edilmesi ise yeterli değildir. Polis akademisi ve polis meslek yüksekokulu öğrenci adayları için sunulan başvuru şartlarına aşağıda yer açtık.

  • Polis akademisi ya da polis meslek yüksekokulu için kayıt yaptırabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranır.
  • Başvuracak adayın lise ve dengi okul mezunu olması gerekir.
  • Ölçme ve yerleştirme merkezi tarafından gerçekleştirilen sınav sonuç taban puanının belirtilen taban puan ve fazlası olması gerekir.
  • 18 yaşını tamamlamış olmanın yanı sıra 26 yaşından gün almamış olmak
  • Kadın adaylar için 1.62 erkek adaylar için ise 1.67 cm boyundan kısa olmamak
  • Kadın ve erkek için beden kitle endeksi 18 dâhil ile 27 dâhil arasında olması
  • Sağlık şartları yönetmeliği içinde yer almakta olan tüm şartlara uygun olunması
  • Adayın genel ahlak kuralları, yüz kızartıcı suç, alkol, uyuşturucu madde ya a uyarıcı madde ile ilgili soruşturma veya kumar ile ilgili herhangi bir idari işleminin olmaması gerekir.
  • Silah taşıma ya da kullanma ile ilgili olarak herhangi bir hukuki engelinin bulunmaması
  • Herhangi bir siyasi parti ya da siyasi partilerin alt kuruluşlarında kaydı ya da görevi bulunmamak.

Polis Rütbeleri

Polislik ile ilgili olarak 2 ya da 4 yıllık eğitim baz alınarak farklı rütbelerde göreve başlanmaktadır. Polis memuru, baş polis memuru, kıdemli baş polis memuru ve emniyet müdürü gibi alanlar gibi farklı rütbeler olmak ile beraber bunlarda kendi içinde değişen görev unvanlarına da sahiptir.

Polis rütbesi içinde kıdem kazanmak ve rütbeler arasında yükselme şansında bulunmaktadır. Bunun ile ilgili eğitimlerin alınması, gerekli şartların uygun olması ve istenen niteliklere sahip olunması rütbe yükseltmenin elde edilmesini sağlar.

Polis Özel Harekât Rütbeleri

Polis özel harekât birçok gencin merak ettiği bölümdür. Normal polis memuru rütbeleri ile aynı rütbelere sahip olmak ile beraber normal polis memurluğunun en üst kademesi olan sınıf üstü emniyet müdürlüğü yoktur.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan bu kuruluş Özel Harekât Daire Başkanlığı olarak kurulmuştur. Bunun ile beraber tüm illerde de şubeleri yer almaktadır.

Polis özel harekat rütbeleri;

  • Polis memuru,
  • Baş polis,
  • Komiser yardımcısı,
  • Komiser,
  • Emniyet amiri,
  • Emniyet müdürü

gibi aynı rütbe hiyerarşisi polis özel harekât içinde de yer alır.

Polis özel harekât olabilmek için ise adaylık başvurularının uygun özelliğe sahip olmasının yanı sıra mülakattan da başarı sonuçların alınması gerekmektedir.

Polis özel harekât bünyesinde yapılacak olan başvuru sonrasında adayın olumlu sonuçları göstermesi durumunda eğitimden yararlanması sağlanır. Son derece zorlu bir eğitim süreci sunulan bu kısmın başarı ile tamamlanması son derece önemlidir.

Polis özel harekât eğitimleri 15 ay süre ile verilmektedir. Polis özel hareket eğitimlerindeki başarıya göre de farklı branşlarda görevlendirilmektedir. Görevlendirildikleri branşlarda ise uzmanlaşmaları sağlanır.

Polis özel harekât son derece zorlu görevlerin gerçekleştirilmesinde görevlendirilmekle beraber aynı zamanda eğitimleri de 15 ay ile sınırlı değildir. Her an göreve hazır olmaları için her daim formlarını korumaları ve çalışmalarında ise her daim devam etmeleri gerekir. Böylelikle üstlendikleri tüm zorlu görevlerde istenen başarılı sonuçlara ulaşabilirler. Polis özel harekât kısaca PÖH olarak da ifade edilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.